Gå til sidens indhold
Billede af to elever der sidder og lavet et eksperiment med lys. Der står to elever bagved og kigger på. Forsøget foregår i et fysiklokale på skolen.

Naturvidenskabelige

Du er vild med matematik, forsøg og naturlige forklaringer.

De naturvidenskabelige studieretninger fokuserer på, hvordan verden omkring os hænger sammen, og hvordan vi kan forstå og beskrive naturen ved hjælp af eksperimenter og teorier.

Interesserer du dig for at udvikle nye lægemidler, finde nye energikilder eller skabe materialer, som hjælper andre i hverdagen, skal du vælge en naturvidenskabelig studieretning.

Science hitter på Katedralen

På Roskilde Katedralskole oplever vi stor interesse for science. Vi har omkring 500 elever på naturvidenskabelige studieretninger. Det giver stærke faglige miljøer blandt både lærere og elever. 

Vi er medlem af Danske Science Gymnasier Danske Science Gymnasier DASG (nyt vindue), og vi er blandt de gymnasier, der har opnået Certifikat i Science og Talent.

Certifikat i Science og Talent

Roskilde Katedralskole er et af de få gymnasier i Danmark, der har modtaget "Certifikat i Science og Talent". Vi har nemlig stort fokus på talentudvikling og lever op til Sciencetalenters vision om, at flere skal inspireres til at uddanne sig indenfor naturvidenskab.