Gå til sidens indhold
Huekast 2022

Optagelse

Læs, hvordan du søger om optagelse på RKS.

Du skal søge om optagelse på Roskilde Katedralskole via optagelse.dk. I 2023 er ansøgningsfristen den 13. marts. I forbindelse med ansøgningen skal du vælge:

Du skal først vælge studieretning i løbet af grundforløbet i 1.g. Vi hjælper dig i afklaringsprocessen, men det kan være en god idé allerede nu at overveje, hvad du særligt interesserer dig for.

Søg RKS som førsteprioritet

Vi forventer, at vi optager alle ansøgere, der opfylder optagelseskravene og søger Roskilde Katedralskole som førsteprioritet. Det er vigtigt at vælge RKS som førsteprioritet i ansøgningen, for det har i mange år været en forudsætning for at komme ind. 

Spørgsmål?

Læs mere om adgangskrav mv. nedenfor.
Du er selvfølgelig også altid velkommen til at kontakte skolen.

For at have retskrav på optagelse skal du være vurderet uddannelsesparat og rettidigt søge om optagelse i direkte forlængelse af 9. eller 10. klasse. Derudover skal du leve op til en række krav, der er beskrevet på Undervisningsministerets hjemmeside (nyt vindue) og på Uddannelsesguiden.dk (nyt vindue).

 

Hvis du ikke opfylder adgangskravene, kan du gå til en optagelsesprøve og optagelsessamtale.

Læs mere om optagelsesprøven på ug.dk (nyt vindue).

 

Roskilde Katedralskole ligger i en såkaldt afstandszone. Dvs. at transporttiden fra din bopæl til gymnasiet har betydning for, om du bliver optaget, hvis vi får flere ansøgere, end vi har kapacitet til.

Se denne lille film om regler for elevfordeling i afstandszoner (nyt vindue).