Vejledningen

SU (Statens Uddannelsesstøtte) er en økonomisk hjælp under uddannelsen. 

For at få SU skal du være studieaktiv: Du følger den obligatoriske undervisning, går til prøver og eksamener etc. Skolen afgør, om du er studieaktiv. Hvis du erklæres studieinaktiv, vil din SU blive stoppet fra måneden efter.

Er du i tvivl om, hvordan du skal forholde dig til SKAT, hvis du flytter hjemmefra, får SU eller et fritidsjob, så læs mere på SKAT.

Headspace Roskilde er et tilbud til alle unge, der har brug for at tale med nogen - uanset hvad det handler om. Rådgiverne er vant til at tale med unge om alt lige fra eksamensangst og kæresteproblemer til stress og bekymringer - ingen problemer er for store eller små. Det er gratis at få samtaler i Headspace Roskilde, og du kan være helt anonym. Læs mere på hjemmesiden


RKS' regler

Skolens Studie- og ordensregler kan læses her på hjemmesiden.

Vi tilbyder støtte og hjælp til at overkomme såvel de faglige, personlige som sociale udfordringer, du måtte møde i gymnasiet.

Vejledningen er et tilbud til alle elever. Vi går ud med fælles vejledningstimer i klasserne, og vi giver mulighed for individuel vejledning ved specifikke udfordringer, som fx problemer med at strukturere skolearbejdet, læsevanskeligheder eller udfordringer af mere personlig karakter.

I vejledningen informerer vi også gerne forældre og kommende elever om undervisningen og uddannelsen.

Vejledningen har åbent hver dag fra kl. 10.00-15.00.

Ønsker du at tale med din klasses vejleder, kan du aftale en tid eller komme forbi i din studievejleders træffetid. Studievejledernes træffetid kan ses i Lectio/ hovedmenu/ lokale/ studievejledning eller på vejledningens opslagstavle.

Vejlederne kan også kontaktes på mail eller telefon på 4635 1891. Hvis du har spørgsmål til vejledningen på RKS, kan du altid kontakte leder af vejledningen, Irma Kobæk.

Irma Kobæk

Leder af Vejledningen
Irma Kobæk 

Tlf. 29 28 29 56

rkkb@rks-gym.dk

 

Klasser:

1b, 1m, 1p, 1u

2b, 2q, 2s, 2t

3b

Annette Gleerup Madsen

Annette Glerup Madsen

Studievejleder

rkmd@rks-gym.dk

 

Klasser:

1f, 1i, 1y, 1z

2f, 2i, 2p, 2y, 2z

3f, 3i, 3p, 3y, 3z

 

Martin Ulrich Christensen

Martin Ulrich Christensen

Studievejleder

rkmuc@rks-gym.dk

 

Klasser:
1c, 1d, 1e, 1w

2c, 2d, 2e, 2m, 2w

3c, 3d, 3e, 3m, 3w

 

SEJ

Søren Ellehammer Johansen

Studievejleder

rksej@rks-gym.dk

 

Klasser:

1a, 1q, 1r, 1s, 1x

2a, 2r, 2u, 2x

3a, 3q, 3r, 3u, 3x