Team Danmark

Line Fleischer Nielsen"Jeg træner badminton hver dag og styrketræner to gange om ugen. Jeg er derfor meget væk fra undervisningen pga. min træning. Men skolen er meget fleksibel, og jeg får ekstra undervisning. Det er rigtig rart med den mulighed, og jeg er generelt virkelig glad for de muligheder, der er på Roskilde Katedralskole, fx at der er valgfrihed mellem de mange forskellige studieretninger. Generelt er det dejligt at kunne være en del af en normal hverdag, hvor ikke alle er eliteidrætsudøvere."

- Line Fleischer Nielsen, 4.g, Team Danmark-elev

TD-logo -11-mm -pantone

Læs mere i folderen

Team DK 2017 thumb

Er du eliteidrætsudøver og godkendt af Team Danmark, har du her på skolen mulighed for at få ekstra støtte og særlige tilbud i dit gymnasieforløb. Roskilde Katedralskole er godkendt som Team Danmark-uddannelsespartner.

Team Danmark kræver, at ansøgere er på et udvalgt hold, landshold, i talenttræning eller ligger højt på ranglister. Godkendelseskriterier for de enkelte sportsgrene kan du se på Team Danmarks hjemmeside og få oplyst hos de forskellige forbund. Fristen for elektronisk ansøgning om sportslig godkendelse hos Team Danmark er typisk i starten af januar.

Vælg mellem alle studieretninger - og evt. et 4-årigt forløb

Du kan vælge frit mellem alle studieretninger. Du har også mulighed for at vælge et 4-årigt forløb, hvis det er den optimale løsning for dig.

Vi bakker dig op

Som uddannelsespartner ved vi, at det er krævende at kombinere et gymnasieforløb med eliteidræt. Det stiller store krav til din selvdisciplin og vedholdenhed. Vi gør, hvad vi kan for at hjælpe dig undervejs. Vi har fx tradition for, at alle elitesportsudøvere på skolen løbende udveksler erfaringer med at få uddannelse og medaljejagt til at gå hånd i hånd.

Lækre faciliteter og fleksibelt gymnasieforløb

På Roskilde Katedralskole får du:

• adgang til styrketræningsfaciliteter og gode faciliteter både inde og ude
  • mulighed for morgentræning
  • fleksibilitet i forhold til konkurrencer og træningslejre
  • mulighed for ekstra undervisning ved fravær i forbindelse med Team Danmark aktiviteter
  • mulighed for fleksibel tilrettelæggelse af eksamen.

Spørgsmål?

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte skolens Team Danmark-koordinator: Diana Andersen.