MusiCreator

Katten - det' der med musik

Læs mere i folderen

MusiCreator 2017 thumb

MusiCreator er et tilbud til unge musiktalenter om at kombinere en musikstudieretning på Roskilde Katedralskole med ekstra undervisning af professionelle musikere.

Vi er nemlig gået sammen med Roskilde Musiske Skole og MGK Sjælland for at give et særligt tilbud til de unge, der virkelig vil musikken.

Undervisning

Den ekstra undervisning, som både rummer sammenspils- og soloundervisning, er organiseret i en række faste, skemalagte timer, som du får tilbudt gennem alle tre gymnasieår:

• Band: Holdundervisning i to ugentlige lektioner
  • Hovedinstrument/sang: En lektion hver anden uge
  • Hørelære og ERT (elementær rytmisk træning): Integreres i de ovenstående fag
  • Lydproduktion: Vi arbejder med egen lydproduktion i professionelt lydstudie
  • Workshops: Vi fordyber os gennem hele forløbet - fx i sangskrivning, arrangement og komposition
  • Koncerter: Undervejs i forløbet afholder vi koncerter på Roskilde Katedralskole og andre steder i musikmiljøet.

Bliv en del af et skabende fællesskab

Vi lægger vægt på, at du er god til at indgå i et musikalsk udøvende og skabende fællesskab med andre. Kernen i dit arbejde bliver at:

• forbinde performance med musikalsk håndværk
  • indgå i en kunstnerisk proces, som kan føre til et konkret værk eller udtryk
  • udforske og udfordre dit eget musikalske potentiale i samspil med andre.

Optagelsesprøve

For at blive en del af MusiCreator, skal du til en optagelsesprøve, som i 2017 foregår torsdag den 18. maj. Materiale til prøven er sendt ud i starten af maj.

Optagelsesprøven består af følgende:

• Hovedinstrument/sang: Du spiller/synger ét selvvalgt solonummer. Vi stiller ikke specifikke krav til genren - du skal udtrykke dig inden for den stilart, du befinder dig bedst i.
  • Sammenspil: Du får tilsendt materiale (lyd/noder/tekst) til et nummer, som er arrangeret, så det passer til dit instrument. Nummeret skal du spille sammen med gruppe af andre ansøgere.

Sådan søger du

Senest den 1. marts skal du søge om optagelse via optagelse.dk.

I kommentarfeltet skal du skrive, at du ønsker at blive en del af MusiCreator.

MusiCreator er en sammentrækning af de to ord Music Creator, fordi eleverne som en del af forløbet producerer deres egen musik.

Spørgsmål?

Har du spørgsmål, kan du kontakte musiklærere Benedikte Juhlin eller Kirsten Koch Lægaard.

Thea MusiCreator

"MusiCreator er et virkelig godt tilbud til os, der er glade for musikken. Nu får jeg endelig den soloundervisning, jeg ikke har fået før. Jeg har lært meget mere på et par måneder end på de sidste to år. Sammenholdet er også virkelig godt - vi formår at have det sindssygt hyggeligt og lære noget samtidigt."

- Thea Nikoline Jensen, 3.i, MusiCreator