Undervisning

For at finde en klasses studieplan: Følg linket til Lectio og klik på "klasse". Vælg derefter den enkelte klasse, og klik så på "studieplan" i menuen.

På Roskilde Katedralskole tager du en studentereksamen (stx) over tre år. Uddannelsen består af et afklarende grundforløb på tre måneder, mens du i resten af gymnasietiden fordyber dig i din studieretning.

Formålet med den gymnasiale eksamen er at klæde dig på til senere at kunne gennemføre en videregående uddannelse.

I løbet af de tre år på RKS opnår du studiekompetencer inden for humaniora, naturvidenskab og samfundsvidenskab, du kommer på den populære studierejse til udlandet i 2.g, og du får mulighed for at blive vejledt i, hvad der skal ske efter gymnasiet.

Læs om de enkelte studieretninger.
Læs om hvert fag.
Læs om læring, læreplaner og lærernes praksis her

Studieplaner for hver enkelt klasse i hvert fag kan ses på skolens intranet, Lectio. Læs vejledningen i højre side.