Team Danmark 2021 - med filter.JPG

Team Danmark og eliteidræt

Roskilde Katedralskole er igen udnævnt som officiel Team Danmark-uddannelsespartner. Vi ønsker at give dig de bedste muligheder for at dyrke idræt på højt niveau – samtidig med at du går på gymnasiet.

Team Danmark

Når du dyrker idræt på højt niveau kan du blive godkendt som Team Danmark-elev, hvis du opfylder dit forbunds og Team Danmarks kriterier for godkendelse. Læs mere om godkendelse, krav og ansøgningsfrist på Team Danmarks hjemmeside (nyt vindue)

Eliteidrætselev med sportslig godkendelse fra Roskilde Kommune

Du kan blive eliteidrætselev på RKS, hvis du har en sportslig godkendelse fra Roskilde Kommunes Team Danmark-projekt. Kontakt Steen Houman fra Roskilde Kommune på 46 31 40 34 eller steenhou@roskilde.dk om sportslig godkendelse.

Følgende klubber deltager i Team Danmark-projektet:

• Roskilde BMX
  • Roskilde Boldklub
  • Roskilde Bordtennis
  • Roskilde Cykle Ring
  • Roskilde Håndbold
  • Roskilde Pigefodbold
  • Roskilde Roklub
  • Roskilde TeamGym
  • Roskilde Tennisklub

Eliteidrætselev med sportslig anbefaling fra træner

Selvom du ikke opfylder Team Danmark-kriterierne eller dyrker din sportsgren i en af kommunens prioriterede idrætsgrene, kan du blive eliteidrætselev, hvis du dyrker din idræt på meget højt niveau. Du ansøger via en sportslig anbefaling fra din træner. Søg via dette ansøgningsskema senest den 1. juni

Morgentræning for alle eliteidrætsudøvere

Du er garanteret tid til morgentræning på udvalgte dage, hvis du vælger en af vores eliteidrætsstudieretninger:

• Samfundsfag A, Engelsk A
  • Biologi A, Kemi B

Vi har et godt samarbejde med de lokale foreninger og klubber om at få hverdagen til at hænge sammen.

Lækre faciliteter og fleksibelt gymnasieforløb

Som Team Danmark- og eliteidrætselev på Roskilde Katedralskole får du:

• adgang til styrketræningsfaciliteter og gode faciliteter både inde og ude
  • mulighed for morgentræning
  • fleksibilitet i forhold til konkurrencer og træningslejre
  • mulighed for ekstra undervisning ved fravær i forbindelse med Team Danmark-aktiviteter
  • mulighed for fleksibel tilrettelæggelse af eksamen.
  • mulighed for at lære andre eliteidrætselever at kende
  • undervisning i lifeskills
  • en erfaren Team Danmark-koordinator, der bakker op, og mulighed for samtale med en mentor.

Mulighed for både 3- og 4-årigt gymnasieforløb

På Roskilde Katedralskole kan du vælge et 4-årigt forløb, hvis det er den optimale løsning for dig. Det aftaler vi normalt i forårssemesteret i 1.g, når du har fået en fornemmelse for, hvilke krav skolearbejdet stiller.

Vil du vide mere, er du velkommen til at kontakte Søren (rksej@rks-gym.dk) eller Thomas (rktus@rks-gym.dk).

Se en video nedenfor, hvor Caroline og Bastian fortæller om at være Team Danmark-elev på Roskilde Katedralskole.

Mentorordning og spørgsmål

Som eliteidrætselev får du samtaler med vores mentor Søren Ellehammer. Ham er du velkommen til at kontakte: rksej@rks-gym.dk.

Du kan også kontakte Thomas Stilling: rktus@rks-gym.dk.