Europaklasse

Er du glad for sprog og interesseret i at møde og tale med andre europæiske unge? Vil du lære en masse om andre kulturer og samfund? Så er Katedralskolens nye Europaklasse lige noget for dig.

Du bliver en del af en Europaklasse, hvis du vælger en af de fire sproglige studieretninger:

Ekstra studietur

I Europaklassen bliver du del af den klasse, der allerede i 1.g skal på udveksling med elever fra vores nye venskabsskole i Holland. Samtidig skal du stadig på den normale studietur i 2.g til et andet europæisk land.

Oplev europæisk kultur helt tæt på

Den 24.-29. marts 2019 tager Europaklassen til Holland, hvor der også kommer elever fra Finland og evt. andre europæiske lande. I tager på ture til bl.a. Amsterdam og laver fælles projekter og aktiviteter på skolen. Du bliver indkvarteret privat, og al kommunikation foregår på engelsk.

Du prøver samtidig selv rollen som vært, når vi allerede fra den 3.-8. februar 2019 får besøg af den hollandske klasse. Vi har gode erfaringer med at planlægge indkvartering og besøg på en måde, så det bliver en overskueligt og rar oplevelse for alle.

Rejseudgifter

I Danmark står værterne for gæstens kost og logi, og det samme vil være gældende i Holland, men der vil være nogle transportudgifter til Holland. Det betyder, at de samlede rejseudgifter til både 1.g- og 2.g-tur er max. 6.500 kr. og ikke kun de 4.500 kr., som alle betaler for studieturen i 2.g.

Udvekslingen er en unik mulighed for at få trænet dit engelske sprog og få nye venner fra det Europa, vi alle er del af.