2s studietur island 2017.jpg

Internationalt

Internationalt perspektiv og samarbejde er en del af dagligdagen på Katedralen. Du kommer på studietur til en europæisk destination i 2.g, og mange er også på studietur i 3.g – fx tager den internationale klasse 10 dage til USA.

Udsyn til verden

Roskilde Katedralskole er et lokalt gymnasium med en global profil. Målet med vores internationale arbejde er at fremme dit globale udsyn og styrke din interkulturelle forståelse.

I den daglige undervisning har vi løbende fokus på forskellige internationale sammenhænge og problemstillinger, som er tilpasset din studieretning. Samtidig oplever du den internationale dimension på ekskursioner og studieture.

Vi har også hvert år udvekslingselever fra hele verden, ligesom elever fra Roskilde Katedralskole tager på udveksling. Alt sammen noget, der bidrager til et globalt udsyn og forståelse for andre kulturer.

Studieture

Et af gymnasielivets mange højdepunkter er studieturen i 2.g. Typisk går turen til en destination i Europa en uge i marts. Studieturen er en del af et tværfagligt undervisningsforløb, hvor alle skal indsamle information og bearbejde den, når I kommer hjem. Der er selvfølgelig også tid til hygge og spændende oplevelser med din klasse. Roskilde Katedralskole samarbejder med forskellige europæiske skoler, som venskabsklasserne besøger på deres studietur.

International klasse

Som det første gymnasium i Roskilde oprettede RKS en international studieretning i skoleåret 2013/2014, og den har der siden været rift om. Når du går i den internationale klasse, foregår al undervisning og eksamen på engelsk i fagene samfundsfag, historie og engelsk. Du deltager også løbende i internationale camps i Danmark og kommer på to studieture – den ene til USA, fordi vi har udveksling med Burlington High School.

Sprogligt giver det os en kæmpe fordel, at vi er vant til at snakke engelsk. Der er også mange af os, der gerne vil ud at rejse, når vi er færdige på gymnasiet.
Annika Gravgaard Olsen, student 2017

Læs mere om den internationale klasse.

Kina

På Roskilde Katedralskole ser vi Kina som en fremtidig vigtig global nation, og derfor har RKS siden 2012 iværksat tiltag, for at give vores elever mulighed for at få indsigt i dette fascinerende land. Hvert år er en gruppe elever i Kina, hvor de bor hos elever fra vores venskabsskole Changzhou No. 5 High School. Som en del af samarbejdet underviser nyudklækkede studenter fra RKS også kinesiske elever i engelsk.

Forældrene kunne ikke engelsk, og min host-sister forstod heller ikke alt, hvad jeg sagde, så til tider var det ret udfordrende at skulle kommunikere med hinanden. Samtidig var det også vildt at se, hvordan hele deres skolesystem fungerer. Den største oplevelse var nok at bo så tæt op af en familie helt alene … og smage ny mad, såsom komave.
Hannah Coff, student 2017

Kina 2017.JPG

Internationalt samarbejde

Hvert år besøger en klasse Roskilde Katedralskole har venskabsgymnasier i:

• Cambridge (Storbritannien)
  • Lugo (Spanien)
  • Salzburg (Østrig)
  • Trento (Italien)
  • Burlington (USA)
  • Changzhou (Kina).

Hvert år besøger en klasse hver skole - fx har en klasse med Spansk A-niveau udveksling med gymnasiet i Lugo.

Udvekslingselever

Hvert år udvekslingselever fra hele verden, der går på RKS

Udvekslingsstudenter.JPG