Presse


Kommunikationschef

Mette Sigtenbjerggaard

Mobil 61 20 22 49
Mail rkmes@rks-gym.dk

 • 9. februar 2017 Presse: Blankt gulv skal beskrives med dans >

  I denne tid skal et af 1.g dramatikholdene skabe deres egen forestilling. Dette sker i et samarbejde med det professionelle egnsteater Aaben Dans, som blev kickstartet med en workshop i deres lokaler på Musicon. Læs artiklen i Roskilde Avis.

 • 7. februar 2017 Presse: Jordens hældning >

  Selvom Lars Malm underviser i historie og naturgeografi på Roskilde Katedralskole, deler han ofte ud af sine musikalske evner: han skriver sange til undervisningen om fx jordens hældning, en sang til studenterne og en til dette års ...

 • 23. januar 2017 Presse: Elever fik viden inden Kinarejse >

  Som en del af RKS' samarbejde med Kina var Mogens Lykketoft og hans hustru Mette Holm på besøg til en Kat Talk forud for forårets rejse til det spændende land. Læs artiklen i Dagbladet Roskilde.

 • 14. januar 2017 Presse: Alle elsker Fathi >

  I løbet af Fathi Rahmehs 37 år på Roskilde Katedralskole er han elsket af så mange, at han er blevet en institution på skolen. På fjerde år samler han bl.a. tøj ind og sender til sit hjemland Syrien. Læs artiklen i Roskilde Avis.

 • 26. december 2016 Presse: Katinka vandt pris ved at skrive om: Livet på Roskildes asylcenter >

  Katinka Bjørndal Thomsen fra 3.f har netop vundet Tænketanken Europas Ungdomspris og et legat på 5.000 kr. Katinkas bidrag til essaykonkurrencen hedder "Beretninger fra Roskilde Asylcenter", hvor hun har været frivillig. Læs artiklen i Roskilde ...

 • 16. december 2016 Presse: Certifikat på evnen til at udvikle talenter >

  Roskilde Katedralskole har ved Science Talenters konference på Mærsk McKinney Møllers Videnscenter i Sorø fået tildelt et certifkat for vores ekstraordinære talentarbejde. Læs artiklen i Roskilde Avis.

 • 14. december 2016 Presse: Jesper bruger sin juleferie på universet >

  Jesper er et af de mange naturvidenskabelige talenter på RKS. Han deltager i masterclasses i fysik og er udvalgt til at deltage på astronomilejr i juleferien. Læs artiklen i Dagbladet Roskilde.

 • 28. november 2016 Presse: Det er ikke busplanen, som skal afgøre, hvor du skal gå i gymnasiet >

  Tidligere har det været transporttiden med offentlig transport, der afgjorde, hvilket gymnasium man kunne blive optaget på. Fra februar 2017 bliver disse regler lavet om, så det istedet er antal kilometer fra bopæl til gymnasium, der afgør ...

 • 26. november 2016 Presse: Roskildes gymnasier gør plads til flere elever >

  Det er populært at gå i gymnasiet i Roskilde - derfor forventer de tre gymnasier i Roskilde tilsammen at oprette fire klasser mere i det nye skoleår 2017/2018. Læs artiklen i Dagbladet Roskilde.

 • 22. november 2016 Presse: Ung inspiration til Skjoldungernes Land >

  Alle elever i 2.g har i forbindelse med faget almen studieforberedelse (AT) haft et forløb om Nationalpark Skjoldungernes Land. Hele forløbet mundede ud i at én gruppe fra hver klasse fremlagde deres idé for en jury fra Nationalparken, som var ...