Roskilde Katedralskole

Folder thumb

Find vej - thumbnail

Livet på RKS

RKS er et af landets mest søgte gymnasier med masser af muligheder, nye faciliteter og stolte traditioner. Her syder af liv og aktivitet med vores knap 1400 elever og 150 ansatte.

Vi er her for at lære - og vi kan li' det!

Med denne sætning fortæller eleverne hvad skolen står for, og hvorfor de er her. Rektor, Claus Niller, udtrykker skolens mission sådan her: "Vi vil rykke hver enkelt elev længst muligt i hans eller hendes personlige og faglige udvikling".

Roskilde Katedralskole fokuserer på fællesskabet og har øje for den enkelte. Det betyder, at der er hjælp at hente, når du har brug for det, hvis livet eller lektierne driller. Der er også inspiration og udfordrende faglige tilbud til de elever, som vil i kontakt med universiteter og andre videregående uddannelser allerede i gymnasietiden.

Miljø og  trivsel
Det sociale miljø på gymnasiet er vigtigt for din personlige trivsel og måden, du lærer på. Når du føler dig tryg og veltilpas, så lærer du bedre. Derfor bruger vi rigtig meget energi på at skabe gode fysiske rammer, fællesarrangementer, hygge og fester, ligesom vi spiller musik, laver musical og dyrker sport efter skoletid. Vi har 50% piger og 50% drenge blandt vores elever, hvilket også gavner det sociale miljø.

Et lokalt gymnasium med en global profil
Vi tilbyder bl.a. en international klasse, hvor en del af undervisningen forgår på engelsk. Vi har etableret et samarbejde med en skole i Kina, og i det kommende skoleår starter vi en udveksling af elever imellem de to skoler. Vi har en venskabsskole i Spanien og er i gang med at etablere lignende aftaler andre steder i verden.

Hvis du vælger at gå på Roskilde Katedralskole, tør vi godt love dig tre fantastiske år med masser af nye venskaber, personlig udvikling og høj faglighed. Hvis du passer dine ting, så sidder huen på dit hoved om tre år!

Brug hjemmesiden til at komme rundt om undervisningen, snuse til det sociale liv, vores værdier og vores forbindelser med verden omkring os.