50 års-jubilæum: Guldbryllup på Holbækvej

I 1969 flyttede Roskilde Katedralskole fra Domkirkepladsen til Holbækvej. I 2019 fejrer vi derfor guldbryllup.

Den 9. april 1969 blev en skelsættende dag i Roskilde Katedralskoles næsten 1000 år lange historie. Denne dag tog daværende rektor Tolderlund-Hansen samt elever og lærere en ny bygning i besiddelse.

50 års-dagen - altså den 9. april 2019 - markerede vi med et fælles arrangement for elever og medarbejdere i bedste guldbryllupsånd - med æresport, hornmusik og festlige indslag. Rektor Claus Niller gav et indblik i gymnasiets historie. For hvorfor i alverden flytte et gymnasium, der gennem små 1000 år lå ved den domkirke, som skolen har rødder i? Hvorfor er vi i dag fulde af kærlighed til vores nye adresse? Og hvordan er elever og medarbejdere i dag en del af en ganske særlig historie?

Musik, KATwalk og videohilsner fra tidligere elever

På programmet den 9. april var det også tid til søde videohilsner fra tidligere elever, kæmpe-Kahoot, 1969’er-numre fra musikelever og ikke mindst et brag af en KATwalk med lækre lærerben og et gensyn med moden gennem de sidste fem årtier. Meget er sket på 50 år – og så er det endda kun en lille del af Katedralskolens historie, der strækker sig næsten 1000 år tilbage.

Se billeder fra guldbrylluppet og en video bragt i Dagbladet.

Jubilæet vil på forskellig vis blive markeret til skolens arrangementer i løbet af 2019.

Herunder kan du se videohilsner fra studenter, der fortæller, hvad de laver nu, og hvad der har gjort særligt indtryk i løbet af deres gymnasietid på RKS.

• Zak Egholm, student 1996
  • Sara Rahmeh, student 2004