Nytårshilsen, skolestart og coronainfo

Her kan du læse Claus Nillers Lectio-besked til eleverne sendt 1. januar 2022.

Kære elever på RKS

Først og fremmest håber jeg, at I alle har haft en god jul og er kommet godt ind i 2022. Jeg håber også, at I alle har nydt ferien, og at I alle er sunde og raske.

Som I ved, starter skolen mandag den 3. januar med fysisk fremmøde og efter det fastlagte skema.

I lyset af den alvorlige coronasituation har Børne- og undervisningsministeriet dog fastlagt en række retningslinjer for undervisningens gennemførelse. De opdateres løbende. Nedenstående er baseret på retningslinjerne af 30.12.2021. Når de ændres, vil I høre fra mig.

Det er vigtigt, at I læser nedenstående grundigt, inden I møder i skole mandag den 03.01.2022.

• Som altid er det vigtig, at du holder dig hjemme, hvis du har symptomer på corona. Du skal angive det i fraværsårsag. Studievejledningen tager højde for dine fraværsårsager, når eventuelle sanktioner for fravær overvejes, og det vil aldrig være fravær, der alene er begrundet i symptomer eller andet coronarelateret fravær, som vil udløse stop af SU, eksamen i alle fag eller lignende.
  • Husk at spritte, hver gang du kommer ind på eller forlader skolen, skifter lokale osv., uanset hvad du har i eller på hænderne.
  • Luft grundigt ud i hver pause.
  • Du skal bære mundbind uden for klasseværelserne.
  • Sid klasseopdelt, når der er timer med elever fra flere stamklasser. Lad mindst een stol stå tom mellem hver stamklasse.
  • Kantinen er pt lukket, så husk mad og drikke med hjemmefra. Husk at spritte umiddelbart før og umiddelbart efter brug af automaterne. Spisning foregår i klasseværelserne.
  • Vær opmærksom og betænksom over for andre, hvis du handler i Hyrdehøjcenteret.
  • Der vil være stikprøvevis kontrol af coronapas mindst to gange om ugen.
  • Efter anbefaling fra Børne- og undervisningsministeriet bør du lade dig teste to gange om ugen, uanset om du er vaccineret eller ej, og uanset om du tidligere har været smittet eller ej. Fra midten af januar regner vi med at kunne udlevere og/eller organisere test på skolen. Nærmere info følger.
  • Alle sociale aktiviteter, herunder fester, på tværs af klasser er indtil videre aflyst.
  • Skulle du blive smittet med Corona, så husk at kontakte skolen jvf linket i Lectio: Covid-19-information. I tilfælde af smitte skal man minimum blive hjemme i 10 døgn (NB: ændret til 7 døgn pr. 10. jan.) og kan først vende tilbage herefter efter mindst to symptomfri døgn.
  • I tilfælde af smitte og dermed manglende coronapas vil jeg bede jer om at kontakte kontoret, som så vil instruere om det videre forløb i det enkelte tilfælde.

Jeg er selvfølgelig, som alle andre, ærgerlig over, at det er kommet hertil. Samtidig trøster jeg mig med, at vi fortsat kan holde skolen åben. Jeg håber, at I alle hver især vil gøre jeres til, at det fortsat vil være tilfældet. Bl.a. ved at overholde ovenstående.

Bedste hilsner
Claus