Claus foran Hallen 2019

Ny bestyrelse på Roskilde Katedralskole

Skolen får bl.a. nyt formandskab – en prodekan fra RUC og en matematikprofessor fra DPU.

På Roskilde Katedralskole har en ny bestyrelse konstitueret sig. Sune Lægaard, prodekan på Institut for kommunikation og humanistisk videnskab på Roskilde Universitet, er blevet formand for gymnasiets bestyrelse, mens Uffe Thomas Jankvist, professor ved DPU med matematikdiaktik som forskningsområde, har indtaget rollen som næstformand. Begge er kendte ansigter i Katedralskolens bestyrelse.

Samtidig indtræder tre nye medlemmer i bestyrelsen: Andreas Dinesen, der er embedsmand i Økonomistyrelsen; Dorrit Kromann, der arbejder som professionelt bestyrelsesmedlem, bl.a. som formand på Skt. Josef Skole, og Peter Carlstedt Nørtved, der er advokat med møderet for højesteret.

Relevante kompetencer

Rektor Claus Niller er meget tilfreds med den nye bestyrelsessammensætning, som han synes tegner lovende:

”De tre nye medlemmer har forskellige og meget relevante kompetencer. Sammen med et stærkt formandskab og de øvrige dygtige bestyrelsesmedlemmer udgør de en professionel, engageret og udviklingsorienteret bestyrelse for Roskilde Katedralskole.”

Sammen med de fem ovennævnte fortsætter Anders Ramsing, skoleleder på Østervangsskolen, og direktør Daniel Schwartz Bojsen, der er direktør på Professionshøjskolen Absalon. I bestyrelsen sidder også to medarbejderrepræsentanter, hhv. lektor Frida Hansen og lektor Søren Dahl, samt to elevrepræsentanter, Jonathan Tengmark Wain og Pelle Noah Kirkegaard.

Endelig har byrådet en plads i bestyrelsen, og den er tildelt Kathja Børsting Jensen (C). Men da Kathja lige nu går i 3.g på Katedralskolen, bliver hun formelt set først en del af bestyrelsen, når hun er dimitteret den 24. juni.

Se bestyrelsesmedlemmerne.

01.06.2022