Mikkeline 2.u 2022

Mikkeline udvalgt til sommerskole i Grønland

Geoscience-linjen har givet blod på tanden efter feltture og forskning sammen med andre naturvidenskabselskere.

Lørdag den 25. juni – når klassekammeraterne tager hul på sommerferien - drager Mikkeline fra 2.u på Roskilde Katedralskole til Grønland for at være på to ugers sommerskole sammen med en række forskere og gymnasieelever fra Færøerne, Grønland og Danmark.

Ud af de 200, der ansøgte hos Børne- og Undervisningsministeriet, var hun én af blot fem danskere, der fik en plads.

Glæder sig til det hele

Mikkeline går på Geoscience-linjen og glæder sig:

- Det bliver så spændende at opleve og beskæftige sig med den grønlandske natur og at nørde med andre, der har samme naturvidenskabelige interesser. Jeg glæder mig også til at få et indtryk af kulturen hos unge fra Færøerne og Grønland, som vi jo deler både forskelle og ligheder med. I den første uge skal vi lære en masse om Grønland. Vi skal fx undervises af forskere fra USA, Grønland, Danmark og Færøerne og på feltture til indlandsisen og gletsjere i tundraområdet Kangerlussuaq i det vestlige Grønland. I den sidste uge skal vi selv lave forskningsprojekter i små grupper, så det bliver meget hands on. Det hele foregår på engelsk, så det er også alle tiders mulighed for at få styrket mit engelske sprog.

Mikkeline har allerede talt med de fire andre danske gymnasieelever, der skal med på sommerskolen, og sammen har de bl.a. planlagt en danskeraften med fokus på dansk kultur i form af sange, lege, spil osv.

Fejrer 18 års-fødselsdag i Grønland

- Selvom det er en sommerskole, tror jeg ikke, det kommer til at føles særlig skoleagtigt. Omvendt tror jeg, at jeg får viden, som jeg vil kunne bruge i 3.g, fx i min SRP. Mine forældre synes også, det er en stor mulighed – men min mor er nu lidt skeptisk ved, at jeg kommer til at fejre min 18 års-fødselsdag på Grønland.

Muligheden for at søge om at komme på sommerskole i Grønland (nyt vindue) er typisk i marts.

24.06.2022