Certifikat i Science og Talent-banner 2021

Talentlyst fortsætter trods corona

Det er stadig ca. 25% af eleverne på RKS, der deltager i talentaktiviteter. Senest har elever opnået finalepladser i biologi-OL og SamfundsCup. Og skolen har for femte gang i træk fået Certifikat i Science og Talent.

Man kunne tro, at elevernes faglige motivation for at deltage i talentaktiviteter ville dale i en tid med skrappe restriktioner og skærmtrætte øjne. Men det er ikke tilfældet på Roskilde Katedralskole, hvor eleverne rask væk deltager i virtuelle versioner af talentprogrammerne.

En gruppe 1.g’ere fra den internationale klasse har netop kvalificeret sig til en landsfinaleplads i SamfundsCup, og Rebekka fra 3.z er efter en hård semifinale gået videre til finalen i Biologiolympiaden. For Rebekka venter nu træningsdage på Sorø Akademi inden et finalestævne senere på foråret:

"Jeg glæder mig meget til træningsdagene, som jeg håber bliver med fysisk fremmøde. Vi skal trænes i zoologi og botanik, og det tror jeg bliver vildt spændende. Jeg vil gerne læse til dyrlæge, så det er også relevant", fortæller Rebekka.

Talentcertifikat tildelt igen

Trods corona er det fortsat hver fjerde elev, der deltager i talentaktiviteter, og gymnasiet har netop – for femte år i træk - fået Certifikat i Science og Talent. Talentaktiviteterne foregår dog også i mange andre fag end science-fag, fx inden for sprog, samfundsfag, musik og idræt.

Skolen har fire talentvejledere og en klar talentstrategi, som bl.a. bygger på et rigtig godt samarbejde med lærerne, der er gode til at spotte de elever, der har lyst og overskud til mere.

Læs mere om skolens mange talentaktiviteter.

15.02.2021