Coronagoddag 3.g 2020

Skoleårets afslutning

Det bliver en anderledes afslutning på skoleåret for alle tre årgange.

15.05.20 (opdateret 21.05.20)

Vi får løbende meldinger fra Børne- og Undervisningsministeriet. Der kan derfor fortsat ske ændringer, ligesom vi endnu mangler flere konkrete udmeldinger, før vi fx kan lægge os fast på rammerne for årets translokation.

Til dig, der går i 1.g og 2.g

Årets eksamener er aflyst og undervisningsperioden forlænget, dvs.:

• Du har undervisning frem til og med fredag den 12. juni (NB: læs også Genåbning for 1.g og 2.g)
  • Du skal til skriftlige årsprøver i ugen 15.-19. juni. Se i dit skema, hvordan årsprøverne ligger.
  • Programmet for uge 26 bliver offentliggjort, lige så snart det er kendt
  • Karakterer:
    • Lørdag den 16. maj: Besked om, hvilke fag du skulle have været til eksamen i, dvs. i hvilke fag din afsluttende standpunktskarakter kommer til at tælle dobbelt
    • Mandag den 22. juni: Offentliggørelse af afsluttende standpunktskarakterer i de fag, du afslutter
    • Fredag den 26. juni: Offentliggørelse af årsprøvekarakterer og årskarakterer i fag, der fortsætter

Samtaler og evalueringer fortæller os, at det er meget blandet, hvordan det opleves at få virtuel undervisning i så lang tid. Nogle trives helt okay, andre mindre godt. Husk, at du altid kan tage fat i din lærer eller studievejleder, hvis noget er svært. Læs også gerne Gode råd i coronatiden.

Til dig, der går i 3.g

Antallet af eksamener er reduceret og undervisningsperioden forlænget, dvs.:

• Du skal til to skriftlige prøve i perioden 19.-29. maj, hhv. skriftlig dansk og et studieretningsfag på A-niveau. Se datoer og fag i Lectio.
  • Din undervisning fortsætter på skolen i perioden 2.-12. juni.
  • Du skal til én mundtlig eksamen - SRP – som er din sidste eksamen.
  • Karakterer:
    • Lørdag den 16. maj: Offentliggørelse af afsluttende standpunktskarakterer i de fag, du skal til eksamen i
    • Mandag den 22. juni: Offentliggørelse af øvrige karakterer

Translokation

Vi har fuld forståelse for, at uvisheden om, hvordan afslutningen på dine tre gymnasieår kan markeres og fejres er - ja, rent ud sagt træls. Vi arbejder på forskellige scenarier og melder ud, så snart vi har fået nærmere retningslinjer.

Translokation vil foregå i uge 26 – dog helt sikkert ikke torsdag den 25. juni. Hvor mange dage, der kommer i spil afhænger af de retningslinjer, der bliver givet, og dermed hvor mange klasser og pårørende, vi kan have samlet. Vi håber, der bliver lempet lidt hen ad vejen.

Under alle omstændigheder vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at gøre afslutningen på Roskilde Katedralskole så festlig som muligt. Det bliver en anderledes afslutning, men vi skal nok få det bedste ud af det. Alle elever og lærere har allerede adskillige gange de sidste par måneder vist en imponerende omstillingsevne og konstruktiv tilgang.

Husk som altid at følge med i Lectio, hvor du får flere informationer.

Kh
Claus