Huekast 2019

Rektors translokationstale 2019:

Gør gode ting - for andre og dig selv

Det sidste punktum for 3.g'ernes tid på RKS var en translokation med bevisoverrækkelse, musik og Les Lanciers. Samt en opfordring fra Claus Niller.

En studenteruge, hvor solen har strålet om kap med glade ansigter på 459 nyudklækkede studenter, sluttede fredag den 28. juni med en højtidelig og festlig translokation.

Krav og forventninger

I sin tale kom rektor Claus Niller bl.a. omkring de mange krav, som unge i dag bliver mødt med, både af andre og sig selv. Og som kan gøre unge usikre:

Ud over de faglige kompetencer som læsning og matematik skal I være problemløsende, kreative, kommunikative og samarbejdende, og I skal være nysgerrige, initiativrige, vedholdende, have evnen til at tilpasse jer, have lederevner og samtidig være sociale og kulturelle.

Derfor er det ikke underligt, at man kan møde unge, der efter selv en flot studentereksamen, tvivler på, om de er i stand til at honorere alle de forskellige krav og forventninger, der venter. Mit svar er enkelt: Det kan I og det finder I ud af. For som Peter Plys siger ”Lov mig, at du altid vil huske, at du er modigere, end du synes, stærkere end du ser ud til og klogere, end du tror.”

Jeg er sikker på, at I på RKS har fået det rigtige fundament til at skabe jer fantastiske liv, sådan som tusindvis af elever fra RKS har fået før jer. Livet handler grundlæggende om at stå op hver dag og bestræbe sig på at gøre noget godt. Eller med fremtidsforsker Anne Skare Nielsens ord: ”den eneste grund til, at verden er et rart sted at være, er, at gode mennesker står op om morgenen og gør sig umage med at gøre gode ting, også selvom om de ikke (altid) har lyst”.

Nu er det jeres tur til at komme ud og gøre gode ting – og husk også at gøre noget for jer selv!

Uddeling af legater

Elevrådets legat gik i år til formanden gennem to år:

• Nicolas Ditlev Nilausen Fromsejer, 3.q

Lærerne fra de enkelte klasser besluttede, at følgende elever blev tildelt legater:

• Joakim Dybbro-Olsen, 3.a
  • Anders Dybbro-Leksø, 3.b
  • Emil Malm Kristensen, 3.c
  • Rasmus Ravnebjerg Olsen, 3.d
  • Sebastian Wolf, 3.e
  • Annika Storm Beveridge, 3.f
  • Mads Bokær Bjerre, 3.i
  • Mie Herlin, 3.m