Guldregn på Katedralen: El Dorado 2019

Efter flere måneders hårdt arbejde kulminerede årets elevstyrede musical El Dorado på premieredagen mandag, og Roskilde blev forvandlet til ”Byen af Guld”. Hele seks gange i løbet af uge 7 gik holdet i rampelyset til udsolgte forestillinger.

Vil selv. Kan selv.

Og de 100 elever bag musicalen har utvivlsomt lært en helt masse undervejs. For med friheden til selv at skabe følger også et ansvar:

”Det har været udfordrende at skulle påtage sig en lederrolle over for nogen, der er ens venner, siger Mathilde Tynell fra 3.i, der er korleder, i et interview med Dagbladet.

Siden 2007 har det været en tradition, at eleverne på skolen helt selv står for at stable musicalen på benene. I front for El Dorado har været en styregruppe på 12 mand, som har haft ansvaret for hver deres gruppe. Instruktører, scenografer, musikere, korsangere, dansere, skuespillere, teknikkere og PR-folk har knoklet for at skabe et brag af en forestilling, og et helt unikt fællesskab på tværs af klasser og årgange er dannet.

Bygger videre år efter år

Hvert år viderebringes gamle traditioner, men også nye kræfter og idéer. Der er en stor respekt for dem, der går forrest og leder, men der er ingen opgaver, der er finere end andre. Her gror en stor respekt for alle opgaver, der er med til at løfte musicalen.

Se nogle af de fantastiske øjeblikke fra forestillingerne. Se også en film, PR-gruppen har lavet om de forskellige grupper i musicalen.

15.02.2019