Oberst besøger 1.m 2018

Danmark i krig: Førstehåndsberetning fra Afghanistan

Tekster og diskussioner fik nye perspektiver, da en oberst fortalte om at være udsendt i verdens mest korrupte land.

Hvad er din motivation? Hvordan er leveforholdene som udsendt i Afghanistan? Hvad er det værste, du oplevede i Kabul? Spørgsmålene var mange og direkte, da 1.m fik besøg af oberst Susanne Kiholm Lund, der har været 28 år i Forsvaret. Det spændende møde var et led i et dansk-historie-forløb med overskriften ’Danmark i krig’. Temaet er samtidig omdrejningspunktet for klassens DHO (dansk-historie-opgaven) - den første store skriftlige opgave, som hele 1.g-årgangen afleverer den 24. maj.

Ud over muligheden for at iføre sig militærgrej, fik klassen lejlighed til at høre både spændende og gruopvækkende fortællinger fra obersten, der ad flere omgange har været udsendt i Afghanistan for at hjælpe med god regeringsførelse. Som kvinde i et muslimsk land. Og iført silkeundertøj, fordi det ikke brænder så godt.

Se flere billeder.

23.05.2018