Team Danmark arrangement 2017

Velbesøgt Team Danmark-arrangement

Den 4. december afholdte Team Danmark informationsmøde på Roskilde Katedralskole. Ansøgningsfristen for sportslig godkendelse hos Team Danmark er den 11. januar.

Skrevet af Thea Martens, praktikant fra 9. klasse.

Næsten 400 mennesker besøgte mandag den 4. december Roskilde Katedralskole for at høre nærmere om de uddannelsesinstitutioner på Sjælland, der giver mulighed for at kombinere en ungdomsuddannelse med elitesport.

Eliteidrætsmiljøet vokser på Katedralen

"Roskilde Katedralskole blev officiel uddannelsespartner med Team Danmark for 3 år siden. Vi havde i forvejen masser af erfaring med eliteidrætselever, og har derfor gennem mange år opbygget stor forståelse for de behov, som eleverne har, når de skal balancere både skole og sport."

Det siger Diana Andersen, der er uddannelsesleder og Team Danmark-koordinator.

Stadig flere eliteidrætselever kommer til. Skolen har i år flere end 20 Team Danmark-elever og lige så mange eliteidrætselever, der er tilknyttet kommunens Team Danmark-ordning.

Morgentræningen er en succes

En af Team Danmark-eleverne er Sebastian Minor Hansen fra 3.c, der spiller håndbold hos Roskilde Håndbold. Han fortæller, at han valgte skolen, fordi det var den, han havde hørt bedst om.

"Skolen har mange gode muligheder, bl.a. er det fedt med muligheden for morgentræning."

Sebastian træner 15 timer om ugen ved siden af den idrætslinje, han har valgt, så det kræver benhård planlægning af hverdagen.

Læs mere om at være Team Danmark-elev på Roskilde Katedralskole.

Læs også om meget mere på Team Danmarks hjemmeside.

08.12.17