Gå til sidens indhold
Rufus Gifford 2016.JPG

Rufus Gifford bragede igennem

Som led i vores efterhånden fasttømrede koncept Kat Talk, trådte den amerikanske ambassadør Rufus Gifford i dag på scenen for at fortælle om det kommende præsidentvalg i USA.

I'm thrilled to see so many people here. Honestly, it makes me happy. And it's now my job to keep you awake the next hour
Rufus Gifford

Og det var ikke noget problem at holde den store tilskuerskare vågen. Spørgsmålene var mange - og de spændte lige fra ambassadørens holdning til lobbyisme og overvågning til konsekvenser for minoriteter, hvis Trump vinder valget, og sandsynligheden for en opsplitning af det republikanske parti.

Da Rufus Gifford igen var forsvundet ud af døren, var det positive reaktioner, der lød fra eleverne, bl.a. fortalte Tayyib Özer fra 2.e:

Den amerikanske valgkamp er fuld af overraskende begivenheder, og det var både interessant og super aktuelt at høre Rufus Giffords udlægning af den. Han er charmerende, når han står på scenen, og rent retorisk rigtig stærk. Han svarede meget konkret på spørgsmålene, på en måde så vi kunne forstå det. Her kunne mange danske politikere altså lære noget
Tayyib Özer, 2.e

Se billeder fra besøget. Se også billeder fra studieretningsdagen i går om præsidentkandidaterne og det amerikanske valgsystem.

Læs også Dagbladets artikel, som også indeholder en video fra dagen.

15.09.2016