Gå til sidens indhold
Elever til informationsaften 2022

Åbent Hus og besøgsdage

Skal du snart vælge ungdomsuddannelse? Besøg Roskilde Katedralskole, og oplev de mange muligheder, vi kan tilbyde som stort gymnasium. 

Besøgsdage i uge 7 - tilmelding via mail senest 9. februar

Var du forhindret i at komme til Åbent Hus, fx fordi du går på efterskole? Så kan du tilmelde dig en af vores to besøgsdage, hvor du møder elever, rektor og studievejledere, og du følger undervisning i en 1.g-klasse:

  • Mandag den 13. februar kl. 8.30-13.20 (fuldt booket)
  • Torsdag den 16. februar kl. 8.30-13.20

Du tilmelder dig ved at skrive til leder af Vejledningen, Irma Kobæk på: rkkb@rks-gym.dk. Frist for tilmelding er 9. februar.

Vi vil gerne tale med dig

Du og dine forældre er altid velkomne til at kontakte skolens studievejledere og få personlig vejledning om dit uddannelsesvalg. Du kan også læse vores FAQ nedenfor, og kommer du i tanke om flere spørgsmål, kan du og dine forældre kontakte skolens kontor på tlf. 46 35 18 91 eller en af os nedenfor.

Åbent Hus

Hvert år i januar holder vi Åbent Hus. I 2023 var det den 24. januar. Til Åbent Hus kan du møde elever og lærere, blive klogere på stx og opleve, hvorfor Roskilde Katedralskole er et af Danmarks mest søgte gymnasier.

Vi starter kl. 19 i vores store hal, hvor elever og rektor Claus Niller fortæller om livet på skolen. Der er også snigpremiere på et nummer af den 100% elevstyrede musical.

Herefter kan du gå rundt på skolen, og tale med elever, studievejledere og lærere om fx:

Om skolens værdier
Claus Niller
Rektor
rknl@rks-gym.dk
Tlf. 21 41 55 34

Studievejledning
Irma Kobæk
Leder af Vejledningen
rkkb@rks-gym.dk
Tlf. 29 28 29 56

Businesslinjen
Thomas Stilling
Vicerektor
rktus@rks-gym.dk
Tlf. 61 26 03 75

Team Danmark og eliteidræt
Søren Ellehammer
Mentor
rksej@rks-gym.dk

MusiCreator
Benedikte Juhlin
Musiklærer
rkju@rks-gym.dk
Tlf. 22 17 08 96

FAQ

Her kan du finde svar på typiske spørgsmål.

Din skoledag varer normalt fra kl 8.10-15. Den består af fire lektioner à 90 min. Der kan en sjælden gang ligge undervisning efter kl. 15, fx når vi har Kat Talks eller puljetidsaktiviteter.

Du er velkommen til at blive på skolen til Studietid man.-tors. fra 15-17, hvor tidligere elever hjælper, hvis du er gået i stå med lektier og afleveringer.

Lektiemængden vil typisk være større, end du er vant til fra grundskolen. Indstil dig på 1,5-2 timer om dagen.

Du vælger studieretning i slutningen af grundforløbet, som varer de første tre måneder.

Du bliver grundigt introduceret til studieretningerne, så du får et godt udgangspunkt for at vælge den studieretning, der passer til dig.

Se en oversigt over studieretninger næste skoleår. Her kan du orientere dig om fag og det flerfaglige samarbejde i studieretningen

Når du er læser om en studieretning, kan du klikke på ”Se dine muligheder i denne studieretning” (Excelark) og se præcist, hvilke fag der indgår og kan vælges i studieretningen.

Er du i tvivl om noget, kan du altid kontakte en studievejleder.

Der er mødepligt til al undervisning på stx, så al fravær er i princippet ulovligt. Misligholdelse af disse regler kan føre til sanktioner. Ved særlige forhold, så henvend dig endelig hos en studievejleder.

Du kan stadig søge om optagelse, men du vil blive indkaldt til optagelsesprøve.

Du søger helt normalt, men du vil blive indkaldt til optagelsesprøve.

Optagelsesprøven stilles af Børne- og Undervisningsministeriet. Det er en skriftlig prøve i hhv. dansk, engelsk og matematik.

Prøven varer 3 timer.

Ja, hvis du har haft tysk eller fransk i 9. klasse.

Du søger om optagelse i 2022/23 og beder om, at din ansøgning ligger over til næste skoleår, dvs. til 2023/24. På den måde er du optaget på forhånd og har sikret en plads.

Du søger først optagelse i 2023/24, dvs. inden 1. marts 2023.

De senere år har vi optaget alle, der søger RKS som 1. prioritet, og med plads til knap 500 nye 1.g'ere næste skoleår, forventer vi at kunne det igen i 2023.

Bemærk, at det er vigtigt at søge RKS som 1. prioritet.

De senere år har vi optaget alle, der søger os som 1. prioritet, og det forventer vi at gøre igen i 2023 - også selv om du bor langt væk fra skolen.

Noter gerne i din ansøgning, at du er ordblind eller har en diagnose. Så bliver du kontaktet af en studievejleder før skolestart.

Ordblinde er berettigede til at modtage Special Pædagogisk Støtte (SPS), som består af it-programmer samt læse- og skrivevejledning. Du er berettiget til forlænget tid ved prøver og eksamener.

Diagnose. Hvis du er udredt for en diagnose, er du berettiget til at modtage Special Pædagogisk Støtte (SPS) i form af studiestøttetimer (1:1) med en mentor på skolen. Du er berettiget til forlænget tid ved prøver og eksamener.

Vil du vide mere, så kontakt leder af Vejledningen, Irma Kobæk rkkb@rks-gym.dk eller på tlf. 29 28 29 56.

Roskilde Katedralskole er officiel uddannelsespartner med Team Danmark. Vi tilbyder særlige kurser i dit uddannelsesforløb for at støtte dig i såvel dit sports- som dit uddannelsesforløb. Desuden kan du vælge at strække uddannelsen over fire år.

Og du er sikret optagelse på det gymnasium, du vælger som 1. prioritet.

På Roskilde Katedralskole har vi et væld af talenttilbud til dig, der har lyst og overskud. Faktisk deltager ca. 25% af skolens elever i talentaktiviteter - fx indenfor naturvidenskab, sprog, idræt og musik. 

Læs mere om talentudvikling.

 

Vi er en stor skole med mange sociale aktiviteter og engagerede elevudvalg. 

Læs mere om bl.a. elevudvalg og fester og om musical, filmfestival og koncerter

Du kan bestille ungdomskort fra medio juli.