MusiCreator-koncert på Gimle

Nyheder
12. juni 2017 Vi lancerer ny hjemmeside efter ferien >

Lige nu arbejder vi på højtryk på skolens nye hjemmeside, der går i luften lige efter sommerferien. Teknologien har ændret sig meget, siden vores nuværende side blev lavet i 2012 - og den nye side får et markant løft i både design, menustruktur ...

29. maj 2017 Translokation og dimittendfest 2017 >

Eksaminerne er i fuld gang, og lige om lidt springer studenterne ud. Årets translokation og dimittendfest er fredag den 23. juni. Program for dagen: 15.15 - Alle studenter mødes på skolen 15.30-17.00 (1. runde): • Translokation i Hallen for ...

Mens der i dag er optagelsesprøve for elever, der vil være en del af MusiCreator næste skoleår, blev første år med talentlinjen afsluttet i sidste uge med en koncert på Gimle. Her løftede holdet sløret for de numre, de har komponeret og arrangeret i fællesskab.

"Det er svært at få armene ned efter sådan en koncert. Spilleglæden stråler ud af eleverne, og det er tydeligt, at de har udviklet sig markant. Det er lige præcis et vigtigt mål med dette samarbejde - nemlig at rykke hver enkelt elev mest muligt", sagde Claus Niller efter koncerten.

Et fællesskab i Musikby Roskilde

Anders Hvidberg, musiklærer i Roskilde Musiske Skole samt koordinator og underviser i MusiCreator, er også begejstret:

"Det er en stor glæde at møde de unge musiktalenter udenfor musikskolen. At vise dem, at deres musikalitet kan være mere end blot en personlig interesse. At musikken udgør en ramme for et større fællesskab - et fællesskab, der lige nu styrkes i Musikby Roskilde."

Fine udtalelser til holdet

Efter koncerten fik eleverne udleveret et diplom, hvor der bl.a. står, at alle på holdet: 

  • har et godt kendskab til becifringer, tabs og noder.
  • har instrumentalt godt overskud, gode ører og originale bud på udvikling af harmoniske progressioner, melodiske linjer og rytmiske mønstre
  • har et stort bagkatalog af spændende musikalsk arkitektur
  • har et godt gehør til imitation, improvisation og komposition.
  • er lydhøre, dedikerede musikere
  • er orkesteraktive og sammenspils-rutinerede
  • er selvstændige, seriøst arbejdende, nysgerrige og i spændende bevægelse.
  • at holdet i det hele taget repræsenterer et herligt galleri af event-maskiner og entreprenante overskudsapparater. 

 

18.05.2017